«Αδιαπραγμάτευτες οι «κόκκινες γραμμές», άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου

«Αδιαπραγμάτευτες οι «κόκκινες γραμμές», άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου

Άρθρο του Θεόδωρου Καράογλου στην εφημερίδα "Καρφίτσα", Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Η πατρίδα μας βρίσκεται στην κρισιμότερη καμπή της μεταπολιτευτικής της ιστορίας. Βρίσκεται στο σημείο, όπου θα κριθεί η πορεία της στο μέλλον. Αναμφίβολα, οι διαπραγματεύσεις, που διεξάγονται από τον Πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο είναι σκληρές και υπό την ασφυκτική πίεση των δανειστών και των εταίρων μας. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει από αυτές τις  διαπραγματεύσεις, αναφορικά με το PSI, θα είναι καθοριστικό για την μετέπειτα πορεία της χώρας. Συνεπώς, «το σιγάν κρείττον εστί του λαλείν». Οι φωνασκίες, οι παπαγαλισμοί και οι διαφόρου τύπου «αναλύσεις», θα πρέπει να λάβουν τέλος έως την τελική φάση της διαπραγμάτευσης και της συζήτησης που διεξάγεται και να μην προτρέχουν ορισμένοι να εξάγουν ανακριβή και αβάσιμα συμπεράσματα.

Στις διαπραγματεύσεις και στις συζητήσεις που διεξάγονται αυτό το διάστημα υπάρχουν σημεία και ζητήματα, που για εμάς, για τη Νέα Δημοκρατία, είναι αδιαπραγμάτευτα. Από την πρώτη στιγμή, που η χώρα μας οδηγήθηκε σε αυτό το σημείο, κινδυνεύοντας ακόμη και με το φάσμα της χρεοκοπίας, διαμηνύσαμε προς όλες τις κατευθύνσεις και ο Πρόεδρός μας Αντώνης Σαμαράς κατέστησε σαφές και ξεκάθαρο, ότι για εμάς υπάρχουν «κόκκινες γραμμές», που ούτε τις συζητούμε, ούτε τις διαπραγματευόμαστε, ούτε τις μεταβάλλουμε.

Εξαρχής, θέσαμε την Εθνική μας αξιοπρέπεια ως ύψιστη αρχή, που αποτελεί πυξίδα μας για την πορεία στο μέλλον. Αυτή η αξιοπρέπεια δεν καταρρακώνεται και δεν αμφισβητείται από κανέναν. Συνεπώς, οποιεσδήποτε σκέψεις για τοποθέτηση επιτρόπου-τοποτηρητή στη χώρα μας είναι ατυχείς και επιστρέφονται σε αυτούς που τις διατύπωσαν. Η χώρα μας έχει Κυβέρνηση ειδικού σκοπού, που προέκυψε για να διαχειριστεί συγκεκριμένα ζητήματα, που αφορούν στο PSI και την υπογραφή της δανειακής σύμβασης και σύντομα θα έχει και Κυβέρνηση ισχυρή και με νομιμοποίηση, που θα προκύψει με νωπή λαϊκή εντολή.

Για την πραγμάτωση, όμως, των παραπάνω, απαραίτητο προαπαιτούμενο αποτελεί η επιβίωση της χώρας και για να επέλθει αυτό προϋπόθεση είναι και η επιβίωση των Ελλήνων πολιτών. Αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί ούτε με την εκ νέου περικοπή μισθών, 13ου και 14ου, ούτε με νέες μειώσεις, ούτε με φοροεπιδρομή. Ο Ελληνικός λαός έχει κάνει υπεράνθρωπες θυσίες, έχει εξαντλήσει πλέον τα όρια της φοροδοτικής του ικανότητας και δεν αντέχει άλλα δυσβάσταχτα μέτρα.

Η χώρα χρειάζεται μια νέα πολιτική, μια πολιτική ανάπτυξης, έτσι ώστε να μπει ένα τέλος στον κατήφορο της Ελληνικής οικονομίας και να σημάνει η επανεκκίνηση της Εθνικής μας οικονομίας, για να ξαναγεννηθεί η ελπίδα, η αισιοδοξία και η ανάταση στους Έλληνες πολίτες.